Bakalie w czekoladzie

Bakalland i E.Wedel rozpoczynają strategiczne partnerstwo i wprowadzają na rynek nową linię produktów. Dzięki temu konsumenci otrzymają przekąski, które łączą oferty najlepiej rozpoznawanych marek w swoich kategoriach. Obecnie dostępnych jest siedem rodzajów bakalii:migdał w mlecznej czekoladzie (75 g i 40 g), orzech laskowy w mlecznej czekoladzie (72 g i 38 g), orzeszek ziemny w mlecznej czekoladzie (72 g i 40 g), nerkowiec w mlecznej czekoladzie (75 g i 40 g), wiśnia w gorzkiej czekoladzie (74 g i 37 g), rodzynka w gorzkiej czekoladzie (62 g i 37 g), żurawina w białej czekoladzie (74 g i 44 g). Współpraca z marką E.Wedel wpisuje się w strategię rozwoju FoodWell, właściciela Bakalland. Celem firmy jest maksymalne wykorzystanie potencjału swoich marek, umocnienie pozycji lidera w swoich kategoriach oraz rozszerzenie oferty poza dotychczasowe segmenty – w tym poprzez partnerstwa rynkowe.